Nalazite se ovdje : Naslovnica arrow Makarska info arrow Makarska

Makarska

Makarska rivijera poznato je turističko odredište koje osvaja ljepotama, iznimno ugodne mediteranske klime i specifičnog zemljopisnog položaja. Kristalno čisto i toplo more, očuvan okoliš i odličan zemljopisni položaj u srcu Dalmacije na hrvatskoj obali Jadranskog mora razlog su njezine iznimne posjećenosti tijekom cijele godine.Velika je suprotnosti plavog mora i golemog planinskog masiva Biokova ispod kojeg se grad smjestio.

Planina Biokovo je 1981. proglašena parkom prirode zbog izuzetnih vrijednosti biljnih i životinjskih vrsta, te prirodne ljepote. Na toj su planini svoj dom pronašle rijetke životinjske vrste poput: orla, vuka, vepra i divokoze. Cesta vodi sve do samoga vrha planine sv. Jure(1762) s kojeg puca impresivan pogled na gradove, otoke , a pogled seže sve od Italije kada je vedro vrijeme.

Makarska leži u prirodnoj luci između dvaju poluotoka: Osejave i sv. Petra. S obzirom na svoj položaj, idealno je mjesto polaska i za mnoge izlete u susjedna mjesta i gradove te obližnje otoke Hvar,brač,Korčula .Pješčana i šljunčana plaža, duga je skoro 2 km, a po njoj je Makarska bila, a i danas je prepoznatljiva. Plaža se može gotovo cijela prijeći hodajući prelijepom štetnicom pod hladovinom borova. Uz tu istu šetnicu nalaze se različiti turistički sadržaji, udobni hoteli, ugostiteljski objekti, te obilje zabave za djecu i odrasle.Glavni je gradskih trg Kačićev trg na kojemu je i crkva sv. Marka.

Makarska je isprepletena malim kamenim ulicama-kalama po kojima su razbacane konobe i manji restorani s bogatom gastro ponudom, kafići, dućani, galerije. Grad je to sunca koje sa  više od 2500 sati godišnje te s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a kristalno čisto more ima temperaturu iznad 20°C. Sve su ovo razlozi iznimnog odobre posjećenost grada, ne samo tijekom ljetnih mjeseci. Mnogi su se ljudi bi cijele obitelji doselile u ovaj grad te odlučili svoj život provesti upravo u njemu. Kažu da se u Makarskoj živi mirnije i nekako ležernije.Veliko je i tržište nekretnina u jednom malom gradu poput Makarske. Brojni su stanovi i apartmani  na prodaju, a i ponuda kruća se znatnog proširila novoizgrađenim objektima. Sve su popularnije i destinacije „malo izvan grada“ poput naselja Veliko Brdo gdje je u posljednje vrijeme izgrađen veliki broj novih kuća i stanova te mjestašaca Bast ili Kotišina. Sve se više obnavljanju i stare zapuštene dalmatinske kuće koje se naklon uređenja pretvaraju u primamljive vile i zadržavaju svoj dalmatinskih šarm.