Nalazite se ovdje : Naslovnica arrow Corrigo nekretnine arrow O nama

O nama

Tvrtka CORRIGO  je registrirana za upravljanje nekretninama ( odnosno za poslove upravljanja i održavanja nekretnina ), i posredovanju za promet nekretninama.

Suočeni s brojnim problemima koje smo, kao predstavnici suvlasnika, uočili “iznutra”, te potaknuti mišlju da možemo problematiku upravljanja postaviti na “zdrave noge”, odlučili smo osnovati tvrtku i ozbiljno poraditi na ovoj temi.

Naša misija je probuditi u ljudima svijest o zajedništvu prijeko potrebnom za funkcioniranje zgrada s većim brojem jedinica ( stambenih, poslovnih ili garažnih )

Transparentnost u radu naše je osnovno načelo kojim gradimo povjerenje korisnika naših usluga, a samo zajedničkim radom možemo očekivati uzajamno zadovoljstvo.

Za naziv tvrtke odabrali smo latinski izraz CORRIGO, što u prijevodu na hrvatski jezik znači ispraviti.

To je ujedno i naša smjernica: samo ispravno, oslanjajući se na pravne propise i osluškujući potrebe naših korisnika.

Posjetite nas u našim poslovnicama:

*  u Makarskoj – Trg 4. svibnja 533 br. 1a (prvi kat FINA-e)

*  U Metkoviću – Oca Ante Gabrića 4

*  U Omišu –Četvrt Žarka Dražojevića 2

Zahvaljujemo na ukazanom nam povjerenju!

*  *  *

Da bi upravljanje i održavanje zgrade započelo potrebno je naglasiti kako u tom poslu razlikujemo tri subjekta:

1. Vlasnici stanova u zgradi,
2. Predstavnik vlasnika (vlasnici stanova ga izaberu međuvlasničkim ugovorom),
3. Upravitelj što je fizička ili pravna osoba registrirana za poslove upravljanja (vlasnici stanova ga izaberu međuvlasničkim ugovorom).

Dakle vlasnici stanova međuvlasničkim ugovorom (Prijedlog ugovora može ponuditi upravitelj) između ostalog određuju: svog ovlaštenog predstavnika, upravitelja zgrade, te u suradnji s upraviteljem određuju visinu mjesečne pričuve po m² korisne površine stana ovisno o potrebama i stanju zgrade.

Da bi međuvlasnički ugovor bio pravovaljan potrebno je da ga potpiše onoliki broj vlasnika stanova čije korisne površine stanova čine više od 50% ukupne korisne površine stanova u zgradi, tada je isti obvezujući i za one vlasnike koji ga nisu mogli ili nisu htjeli potpisati. Odabrani ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade nadalje sklapa ugovor o upravljanju zgradom s odabranim upraviteljem temeljem dogovorenih odredbi iz međuvlasničkog ugovora.